KNV EHBO vereniging Sliedrecht

Geschiedenis

Het is toch wel leuk om te weten hoe een vereniging ontstaan is.

In 1932 werd in Sliedrecht een afdeling van het Rode Kruis opgericht met dokter Zijp als voorzitter. De heer P. de Sprong uit Dordrecht werd gevraagd als instructeur. In Dordrecht was hij al jaren bij de EHBO en het Rode Kruis betrokken geweest. Hij kwam in de zomer van 1932 met het idee om ook in Sliedrecht een EHBO vereniging op te richten. Zo werd op 2 januari 1932 een oprichtingsvergadering belegd. De belangstelling was groot voor een eigen EHBO vereniging in Sliedrecht. Het bestuur bestond uit de heren P. de Sprong, voorzitter, H. den Hartog, 2e voorzitter, J.A. van den Dool, secretaris, G. Nederveen, 2e secretaris, A. van Seventer, penningmeester, en G. den Dikken, 2e penningmeester. De eerste leden warende heren J.L. van Es, P. Klip en L. Zonnenberg.
Bronvermelding: Dhr. L. Zonnenberg

Langzaam naar het heden

Langzaam groeide het ledenaantal met in het begin van de 90'er jaren een top van 275 leden. Vanaf eind jaren 90 daalde het aantal leden tot zo'n 125 leden nu. Door de groei hebben we ook in diverse gebouwen gezeten. In de Bonkelaar, Erasmus MAVO, en nu in het Griendencollege. Het bestuur werd langzamerhand ook professioneler, onder andere vanwege allerlei wetgeving.


Informatie

Indien u meer wilt weten over de Eerste Hulp opleidingen bij onze vereniging, dan kunt u het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

e-Boekhouden.nl

Vroeger werden ze ook al gebruikt

De pleister. Een heel bruikbaar middel voor een kleine wond.

5 pleister